Jeugdtrainers

Jürgen

Jürgen Van Riet
Geboortejaar: 1978
Woonplaats: Nieuwenrode

In 2000 kwam Jürgen naar onze club voor het begeleiden van onze jeugdatleten. Voordien was hij actief als hoogspringer in Kapelle-o/d-Bos en Mechelen. Jürgen volgde de cursus atletiekinitiator en groeide uit tot een gewaardeerde trainer én sfeermaker binnen onze jeugdwerking.

Sara

Sara Mariën
Geboortejaar: 1992
Woonplaats: Grimbergen

In 2003 startte Sara bij de miniemen om daarna over te gaan naar de groep van de sprinters om er op een recreatieve manier aan atletiek te doen. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan als (hoofd-)begeleider bij de Grimbergse Speelpleinwerking ging Sara in de zomer van 2009 ook in onze club aan de slag. Meteen daarna behaalde ze haar aspirant-initiatordiploma en werd ze de trainster van de benjamins. Ze vond in 2014 ook een nieuwe atletiekuitdaging met de oprichting van de werking voor kangoeroes waarvoor zij de begeleiding verzorgt.

Geert

Geert Mariën
Geboortejaar: 1966
Woonplaats: Grimbergen

In navolging van zijn drie kinderen sloot ook Geert zich aan bij onze club. Nog steeds is hij actief bij de afstandslopers en combineert hij dit met veel inzet voor de jeugdwerking. Hij is steeds bereid een handje toe te steken en beschikt sinds begin 2013 ook over een diploma initiator in de atletiek.

Jos

Jos Herinckx
Geboortejaar: 1953
Woonplaats: Humbeek

Jos is lid van Grim sinds 1999. Aanvankelijk liep hij lange afstanden tot marathons. In de winter crossen. Liefst loop hij op de piste zowel out als indoor, waar hij nog steeds actief is op de 400 m en de 800 m. Graag wil hij zijn ervaring doorgeven aan onze jeugd. Beschikt sinds 2014 over het diploma aspirant-initiator en volgde meerdere bijscholingen voor jeugdtrainer.

Toon

Toon Mariën
Geboortejaar: 1994
Woonplaats: Grimbergen

Als miniem startte Toon met atletiek. Al snel bleek dat hij voor de lange afstand ging kiezen. In de lange afstanden was hij ook enkele jaren succesvol. Toon maakte 2 jaar deel uit van de Belgische selectie veldlopen, behaalde verschillende provinciale tittels, een Belgische tittel 3000m en was 4 maal 2 de op het Belgisch kampioenschap. Door problemen met zijn gezondheid verloor hij echter zijn plaatsje aan de Belgische top. Nu de gezondheidsproblemen opgelost zijn werkt hij hard om weer op zijn oude niveau terug te komen, maar haalt hij minstens evenveel voldoening uit het begeleiden van de gemotiveerde atleetjes tijdens de thematrainingen.

Victor

Victor Opdorp
Geboortejaar: 2001
Woonplaats: Grimbergen

Al sinds jonge benjamin loopt Victor wel ergens te bespeuren. Op trainingen, op een wedstrijd, op een clubactiviteit en ga zo maar door. Victor staat altijd klaar om de handen uit de mouwen te steken en met een brede lach te komen helpen daar waar het nodig is. Sinds het einde van de meerkampgroep wou hij dan ook iets doen met z’n kennis en is hij samen met Jürgen, Geert en later ook Toon begonnen met de thematrainingen te assisteren. Al snel sloeg de trainersmicrobe over. Deze passie vertaalde zich een jaar later in een diploma van Aspirant-Initiator in de atletiek. Victor is een werper van disciplinegroep en wilt ook die passie doorgeven aan jeugdatleetjes. Hij is dan ook meteen de jongste trainer uit het trainerskorps.

Ine

Ine Vancauter
Geboortejaar: 1996
Woonplaats: Humbeek

Ine bood zich in 2014 aan om in de toen nog op te starten werking voor kangoeroes te stappen ter assistentie van Sara. Meteen volgde ze succesvol de opleiding tot aspirant-initiator om wat extra sportieve bagage mee te krijgen ter aanvulling van haar ervaring als begeleider van jonge kinderen bij de Grimbergse Speelpleinwerking. Zo had GRIM er weer een gemotiveerde kracht bij de jeugdwerking bij.

Kato

Kato Vertongen
Geboortejaar: 1997
Woonplaats: Beigem

Toen Kato aan de slag was als begeleider bij de Grimbergse Speelpleinwerking zag ze onze jeugd en hun trainers aan het werk op de sportterreinen ernaast. Ze kende onze club al wat van horen zeggen en ze bood zich bij de start van seizoen 2014-2015 spontaan aan als begeleider van de jongste groepen. Sindsdien vormt ze net als alle andere jeugdtrainers een uitstekende kracht binnen de jeugdwerking.

Laura

Laura De Smedt
Geboortejaar: 1994
Woonplaats: Wolvertem

In 2001 zette Laura haar eerste passen bij de allerkleinste benjamins en doorliep nadien met succes alle categorieën. Een belangrijke doelstelling van onze club is streven naar een deskundige groep jeugdtrainers die worden gemotiveerd en opgeleid en daarna kunnen groeien in onze club. Laura komt uit de eigen jeugdwerking en past perfect in dit plaatje. Bij de aanvang van seizoen 2011-2012 is zij de trainersgroep komen versterken als begeleider van de benjamins.

Sofie

Sofie Michiels
Geboortejaar: 1995
Woonplaats: Grimbergen

Bij de start van seizoen 2013-2014 werd naar een extra jeugdtrainer voor de uitdeinende groep benjamins gezocht. Die vonden we met Sofie bij de Grimbergse Speelpleinwerking. Ze ontpopte zich al snel tot een zeer enthousiaste begeleider binnen onze jeugdwerking en haar motivatie vertaalde zich een jaar later in een diploma van aspirant-initiator.

Aspirant-Initiators

In het najaar van 2014 organiseerde Atletiekclub Grimbergen in samenwerking met de Vlaamse Atletiekliga en de Vlaamse Trainersschool een cursus tot Aspirant-Initiator in de atletiek. Onder leiding van docent Joris behaalden in Humbeek een 30-tal cursisten hun eerste diploma in de atletieksport, waaronder Jos Herinckx, Laura Mariën en Annelies Van Dessel. Deze begeleiders delen hun interesse in het begeleiden van jonge atleten en staan klaar om de vaste trainers indien nodig te helpen bij trainingen, activiteiten, zomerkampen en wedstrijden.

Trainers ½ fond-fond vanaf cadetten

Wim

Wim Van Den Broeck
Geboortejaar: 1964
Woonplaats: Grimbergen

Wim is de trainer met de langste staat van dienst in onze club. In 1977 sloot hij zich als cadet aan en deed het als afstandsloper voortreffelijk. Nadat hij zijn studies kinesitherapie had afgerond aan de VUB, begon hij ook training te geven. Later behaalde hij nog het diploma van Trainer B. Wim begeleidt atleten uit alle leeftijdscategorieën vanaf cadet die zich willen specialiseren in ½ fond, fond tot de marathon.

Jean-Pierre

Jean-Pierre Bober
Geboortejaar: 1951
Woonplaats: Grimbergen

Jean-Pierre sloot zich in 1986 aan en is al een hele tijd de gedreven trainer van zijn groep afstandslopers bestaande uit atleten van cadetten tot masters. Als trainer en jurylid is hij bij zowat elke wedstrijd uit onze omgeving op post.

Trainers sprint vanaf cadetten

Cor

Cor Van Schel
Geboortejaar: 1948
Woonplaats: Heist-op-den-Berg

In 1990 werd Cor lid en beoefende sindsdien tal van disciplines. Cor heeft al enkele jaren de sprintersgroep onder zijn hoede en wordt daarin bijgestaan door bestuurslid Marc. Hij legt daarbij zowel de nadruk op sterke sportieve als sociale fundamenten van zijn groep.

Marc

Marc Lauwers
Geboortejaar: 1957
Woonplaats: Vilvoorde

Nadat zijn zoon Joris en dochter Elien al het goede voorbeeld hadden gegeven, sloot ook Marc zich in 1996 aan bij onze club. Samen met Daniël De Hertog stapte Marc in 2005 in het bestuur nadat hij al enkele jaren medeverantwoordelijk was voor enkele clubactiviteiten. Ondertussen is hij ook trainer geworden bij de sprintersgroep.