Nieuwe leden

Even proberen ... ?

Zegt atletiek jou wel iets ? Dan ben je van harte welkom bij Atletiekclub Grimbergen.
Je kan eerst een aantal keer op proef meetrainen. Dit kan tijdens onze vaste trainingsdagen op woensdag en vrijdag. Tijdens je proefperiode kan je zelf ondervinden of atletiek voor jou de juiste sport is en of het je bevalt in onze club. Geef best eerst een seintje wanneer je voor de eerste keer langskomt. Dit doe je door een e-mail te sturen naar inschrijvingen@acgrimbergen.be.
Je kan op elk ogenblik van het jaar instappen, al zijn september en oktober de vaste 'probeermaanden'.

Infofolder Jeugd

Inschrijven !

Aansluiten bij Atletiekclub Grimbergen kan je vanaf het jaar waarin je 6 wordt.
Inschrijven doe je door een email te sturen naar inschrijvingen@acgrimbergen.be. met de volgende informatie : naam en voornaam van de atleet, geslacht, geboortedatum, adres, telefoonnummer ouders/atleet, email adres ouders/atleet.
Deze gegevens zijn nodig voor de inschrijving bij de Vlaamse atletiekliga en worden dan ook voor geen andere doeleinden gebruikt. Telefoonnummer en email adres dient enkel voor interne communicatie binnen de club. Wanneer meerdere leden van hetzelfde gezin zich inschrijven, wordt de informatie best in 1 email gebundeld. Na het versturen van de inschrijvingsmail ontvangt u een bevestiging waarin u het alle verdere informatie kan terugvinden.

Atleten die ooit al bij een andere atletiekclub aangesloten zijn geweest, moeten zich eerst bij hun vorige club uitschrijven voor ze bij een nieuwe club kunnen aansluiten. Uitschrijven kan enkel in de periode van 15 september t.e.m. 15 oktober. Hiervoor moet je een aangetekende brief sturen naar je vorige club waarin je hen vraagt om jou als lid te schrappen. Een kopie van deze brief bezorg je aan de Vlaamse atletiekliga (VAL).

Bestaande leden

Bestaande leden krijgen eind september een email waarin alle nodige informatie voor herinschrijving wordt gegeven.

Lidgeld

Lidgeld voor benjamin t.e.m. master

Het basis lidgeld bedraagt €180.
Elk jaar kan een maximale korting van €40 bekomen worden door mee te werken bij organisaties van AC GRIM of door deel te nemen aan eigen wedstrijden. Meerdere leden binnen het gezin krijgen daarenboven nog een bijkomende korting (€20 voor het 2de lid binnen het gezin, €30 voor het 3de lid binnen het gezin).

Dit lidgeld dient om de bijdrage aan de Vlaamse Atletiekliga te betalen (verzekering en borstnummer) alsook de onkosten voor trainers, huur accommodaties, secretariaat, sportieve organisaties, randactiviteiten, materialen, enz.

Sommige mutualiteiten betalen een deel van het lidgeld terug. U kan hiervoor de nodige documenten laten invullen bij de secretaris. Het lidgeld kan ook betaald worden met sport- en/of cultuurcheques.

Voor de uitstraling van de club is elk lid verplicht om een kledijpakket aan te kopen (trainingsjas, broek, T-shirt, wedstrijdsinglet) waarop de actuele sponsors vermeld staan. Dit pakket kost €60 voor volwassenen en €50 voor kinderen.

Lidgeld voor Kangoeroes

Het lidgeld voor de categorie Kangoeroes bedraagt €90 voor de eerste kangoeroe van het gezin en €70 vanaf de tweede kangoeroe.

Voor steunende leden

Ouders en sympathisanten die de club een warm hart toedragen kunnen de club steunen door een steunkaart aan te schaffen van €25. Bovendien telt je stem op de Jaarlijkse Algemene Vergadering van de club.

Wat krijg je hiervoor terug?

Categorieën voor het atletiekjaar 2019-2020

GroepGeboortejaar
Kangoeroes2013-2014
Benjamins2011-2012
Pupillen2009-2010
Miniemen2007-2008
Cadetten2005-2006
Scholieren2003-2004
Juniors2001-2002
Seniors20 tot 35 jaar
MastersVanaf 35 jaar